Antwerpen, 7 maart 2020 – Technologiebedrijf Rombit benoemt John Baekelmans tot nieuwe CEO. Baekelmans (Vice President en Managing Director bij Imec) volgt oprichter Jorik Rombouts op, die het internationale luik van Rombit verder gaat uitbouwen. Wouter De Geest (voormalig CEO BASF en voorzitter VOKA) wordt voorzitter van de Raad van Bestuur.

John Baekelmans start in april als Chief Executive Officer van Rombit, het Antwerpse technologiebedrijf dat digitale oplossingen ontwikkelt voor de havenindustrie. Oprichter Jorik Rombouts blijft als hoofdaandeelhouder actief binnen het bedrijf en focust zich voltijds op de verdere internationalisering van Rombit.   

Wouter De Geest, John Baekelmans en Jorik Rombouts van Rombit

Rombouts vertelt: “Ik ben enorm tevreden dat Baekelmans en De Geest ingegaan zijn op mijn vraag om een actieve rol in het bestuur op te nemen. Ze maken al jaren deel uit van mijn adviesraad en kennen het bedrijf door en door. Het zijn doorwinterde bedrijfsleiders met een uitgebreid netwerk in de technologische en industriële sector. Ik kon me geen betere kapiteins voor Rombit wensen.”

Productontwikkeling en professionalisering

John Baekelmans, jarenlang actief als Managing Director van de succesvolle technologiebedrijven Cisco en imec, neemt de dagelijkse leiding over. “Rombit heeft heel wat troeven in huis: een sterk team, mooie klantenreferenties in binnen- en buitenland en beloftevolle productinnovaties zoals de industriële veiligheidsarmband Romware. Ik wil het bedrijf nu eerst winstgevend maken en verder inzetten op innovatieve productontwikkeling en professionalisering”

Internationaal ondernemen

Volgens de Antwerpse ondernemer Rombouts is dit de ultieme stap in het groeiproces van zijn bedrijf. “Delegeren is key in het uitbouwen van een internationaal schaalbare organisatie. Dankzij John, die de operationele leiding van het bedrijf volledig overneemt, krijg ik opnieuw tijd om te doen wat ik het liefst doe: klanten ontmoeten, netwerken en op zoek gaan naar nieuwe markten voor Rombit. Ondernemen dus.”

Voorzitter Raad van Bestuur

Ook de Raad van Bestuur wordt herschikt. Jorik Rombouts geeft het voorzitterschap door aan Wouter De Geest, de voormalige CEO van BASF Antwerpen. De raad telt sinds de tweede kapitaalverhoging van eind 2019 verschillende industriële zwaargewichten: naast de familie Rombouts maakt ook de familie Swerts (Soudal) en het technologiefonds InvestLink onder andere deel uit van de raad van bestuur.