Antwerpen, 8 april 2020 – Technologiebedrijf Rombit slaat de handen in elkaar met Drivity, de opleidingsexpert voor veilig intern transport. Met deze overname breidt Rombit haar safety aanbod voor de industriële sector verder uit.

Drivity is gespecialiseerd in opleidingen en coaching ter preventie van ongevallen met interne transportmiddelen, zoals vorkliften of verreikers. 

Meer veiligheid en productiviteit 

John Baekelmans, kersvers CEO bij Rombit, legt uit: “Drivity en Rombit delen dezelfde missie: we willen de veiligheid in de havensector en de logistiek verhogen. Door ons huidige aanbod van software en hardware oplossingen uit te breiden met gebruikersgerichte opleidingen, bieden we onze klanten een sterk totaalpakket aan.”

“We willen in de eerste plaats het aantal arbeidsongevallen en het bijhorend menselijk leed verminderen. Maar een verbeterde rijvaardigheid leidt ook tot andere positieve effecten: minder onnodige onderhoudskosten door schade, minder stilstand en dus meer productiviteit,” aldus Baekelmans. 

Coaching op basis van data-analyse

Koen Terryn, de oprichter van Drivity vult aan: “Ik ben verheugd met deze overname. Bij Drivity baseren we individuele coachingstrajecten nu al op gegevens die we verzamelen door sensoren op de voertuigen te bevestigen. Zo kunnen we het rijgedrag van chauffeurs analyseren en gericht bijsturen. Dankzij de Industrial Internet of Things-expertise van Rombit gaat er een waaier aan nieuwe mogelijkheden open.” 

Drivity coacht bestuurders van interne transportmiddelen om ongevallen te voorkomen.

Het aanbod van Drivity wordt geïntegreerd in Romware, de business unit van Rombit die onder andere de veiligheidsarmband Romware ONE op de markt brengt. Koen Terryn gaat bij Rombit aan de slag als safety expert. Ook het team van instructeurs maakt de overstap naar Rombit.