Antwerpen, 16 juli 2020 – Het Belgische Rombit en het Nederlandse Versatec slaan de handen in elkaar. Versatec wordt de eerste distributeur van Rombit’s digitale veiligheidsarmbanden in Nederland. 

Het Antwerpse technologiebedrijf Rombit haalde de afgelopen maanden het wereldnieuws met haar digitale armband om coronabesmettingen op de werkvloer te voorkomen. De armband waarschuwt werknemers als ze te dicht bij elkaar komen en maakt contact tracing op de werkvloer mogelijk, met respect voor de privacy.

Internationalisering Romware

“De bal ging aan het rollen toen het Antwerpse Havenbedrijf half april aan de slag ging met onze armbanden. Sindsdien is de internationale interesse enorm. We willen onze klanten – bedrijven uit de haven, de bouw en andere industriële sectoren – de beste service bieden, ook in het buitenland. Daarom rollen we nu een internationaal partnernetwerk uit,” vertelt Rombit’s nieuwe CEO John Baekelmans. 

Social distancing, contact tracing en andere veiligheidstoepassingen 

Klaas-Otto Ykema, CEO Versatec voegt toe: “We zochten een duurzame oplossing, die ook na Corona een meerwaarde biedt. De productreeks Romware beantwoordt aan de hoge eisen van onze klanten: de armbanden zijn gebruiksvriendelijk, nauwkeurig en ze kunnen tegen een stootje. Ze bieden naast social distancing en contact tracing tal van andere veiligheidstoepassingen, zoals valdetectie, een SOS-knop en botswaarschuwing. Bovendien is de reeks goedgekeurd door de privacycommissie. Daarom kiezen we voluit voor Romware.”  

Kimball Felix, Rombit’s VP Partnerships, vult aan: “Versatec kent de  veiligheidsuitdagingen in industriële omgevingen door en door. We delen dezelfde missie en visie. Daarom zijn we ervan overtuigd dat zij de juiste partij zijn om de armband als eerste Nederlandse partner aan te bieden.”

De Romware Covid oplossingen van Rombit zijn vanaf vandaag verkrijgbaar bij Versatec.