Vercammen volgt John Baekelmans op, die een nieuwe rol opneemt bij FIT

Antwerpen, 13 januari 2021 – Jan Vercammen begint vandaag als nieuwe CEO van Rombit, het Antwerpse bedrijf dat havens en industrie veiliger en efficiënter maakt met digitale, innovatieve oplossingen. Rombit’s oprichter Jorik Rombouts en voorzitter Wouter De Geest zijn verheugd over de samenwerking.

Vercammen was de voorbije 14 jaar actief als CEO bij onder andere Egemin en Dematic. Zijn intrede bij Rombit sluit naadloos aan bij zijn ervaring. 

Jorik Rombouts, oprichter Rombit: “We zijn verheugd over de komst van Jan. Hij bouwde tijdens zijn carrière een enorme expertise op in services, automatisering en IoT, in de Antwerpse haven én ver daarbuiten. Bovendien heeft hij een bewezen track record in groei, algemeen en financieel bedrijfsmanagement. De ideale mix dus om Rombit verder te laten groeien.”

Jan Vercammen, CEO Rombit: “Ik ben enthousiast om te starten bij Rombit. Het bedrijf heeft enorm veel potentieel en heeft al bewezen dat het erg flexibel kan omspringen met onze veranderende wereld. Naast de verdere toepassingen van Romware, zie ik veel toekomst in de digitaliseringsprojecten bij bestaande en nieuwe industriële klanten. 

Jan Vercammen neemt het roer over van John Baekelmans, die aan de slag gaat bij Flanders Investment and Trade (FIT). 

John Baekelmans: “Ik ben erg tevreden over het traject van Rombit in 2020. We hebben bakens verzet met de veiligheidsarmband Romware. Toch heb ik besloten om een nieuwe weg in te slaan. Ik ga in New York aan de slag als Technologie Attaché Americas bij FIT, een rol die slechts eens in de 7 à 10 jaar vacant is. Daarom neem ik, veel eerder dan voorzien en met spijt in het hart, afscheid van Rombit. Ik wens het bedrijf een fantastische toekomst onder leiding van Jan Vercammen.”

Wouter De Geest, voorzitter Raad van Bestuur van Rombit: “We wensen John succes met zijn volgende uitdaging. Met de komst van Jan Vercammen is de continuïteit verzekerd en halen we nieuwe kennis en expertise in huis op vlak van industriële digitalisering.”

Biografie Jan Vercammen

Jan Vercammen (1968) is vanaf vandaag CEO bij Rombit. Van 1994 tot 2018 was hij actief bij Egemin Group, later Dematic. Hij vervulde diverse technische en commerciële rollen binnen het bedrijf. Vanaf 2007 bekleedde Vercammen de positie van CEO & Managing Director. In 2019 en 2020 vervulde hij interim management opdrachten. Hij is tevens onafhankelijk bestuurder bij Ahlers (smart logistics) en Think2Act (private equity). Jan Vercammen behaalde 2 Master diploma’s: Burgerlijk Ingenieur Elektronica (KULeuven) en Industrieel Ingenieur Elektrotechniek (KIHA, nu UAntwerpen).

Leave a Reply