Thuiswerk is niet overal mogelijk. Hoe hou je personeel veilig aan het werk?

 

Rombit en Maggy lanceren

‘Samen tegen Covid’

 

Antwerpen, 27 oktober 2020 – Nu de curves opnieuw de hoogte inschieten, dringt thuiswerk zich op. Maar dat is niet voor elk bedrijf mogelijk. De Belgische techbedrijven Maggy en Rombit lanceren ‘Samen tegen Covid’, een initiatief om medewerkers veilig aan het werk te houden met behulp van technologie. 

“We merken dat vele bedrijven op zoek gaan naar een oplossing voor social distancing en contact tracing op de werkvloer, maar dat ze door het bos de bomen niet zien. Daardoor worden beslissingen uitgesteld en lopen werknemers te lang zonder bescherming rond. Dat willen we verhelpen.” – John Baekelmans, CEO Rombit.

Samen tegen Covid

Daarom lanceren twee Belgische producenten, Maggy en Rombit, het initiatief ‘Samen tegen Covid’. Het gidst bedrijven door de wirwar van digitale oplossingen.

“Ja, het is ongebruikelijk om de handen in elkaar te slaan met je concullega’s. Maar deze omstandigheden zijn dan ook ongewoon. We willen snel een oplossing bieden voor alle bedrijven die niet kunnen overschakelen naar thuiswerk, en daarvoor is een mix van onze tools vaak de meest performante en betaalbare oplossing.” – Allan Segebarth van Maggy

Rombit en Maggy bewezen reeds in tientallen bedrijven dat afstandsregels beter gerespecteerd worden met behulp van hun technologie. Rombit’s oplossing werd speciaal ontwikkeld voor industriële omgevingen; die van Maggy voor kantooromgevingen. Dankzij dit initiatief kunnen bedrijven nu op 1 plaats terecht voor een oplossing voor hun arbeiders én bedienden: www.samentegencovid.be

Digitale corona-alarmen

Beide oplossingen zijn ‘wearables’ die op verschillende wijzen gedragen kunnen worden: als  armband, aan een lanyard of aangehecht op de werkkledij. (Foto: links Maggy, rechts Romware. Lees verder onder de foto’s).

rombit romware wearable for social distancing, worker safety, site security

De wearables helpen de verspreiding van coronabesmettingen op de werkvloer te voorkomen. Enerzijds fungeren ze als social distancing alarm: wie te lang te dicht bij een collega staat, wordt door het alarm gewaarschuwd. Anderzijds maken ze contact tracing op de werkvloer mogelijk, mét respect voor de privacy. Is een werknemer besmet, dan kan het bedrijf snel ingrijpen om verdere besmettingen en een eventuele sluiting te voorkomen.

Iedereen veilig aan het werk

“Dit initiatief is een belangrijke stap vooruit. Het  gaat de aankoopkosten drukken, de transparantie verbeteren en de veiligheid verhogen. Wij gaan er alvast mee aan de slag.” – Erwin Verstraelen, CDIO van Port of Antwerp

“Ook andere partners zijn welkom om dit initiatief te versterken. Laten we samen een versnelling hoger schakelen voor veilige werkomgevingen.” – John Baekelmans, CEO Rombit